Mukavia maaseutumatkailun kohteita ulkomailla

Filed under: Kulttuuri — admin @

Jos Suomen maaseutunähtävyyksiä on vaikea saada mahtumaan yhdelle listalle, niin ulkomaisten kohteiden osalta tehtävä lienee jo täysin mahdoton. Mutta joitakin esimerkkejä voidaan kyllä antaa. Jos oletetaan, että matka alkaa Suomesta ja suuntautuu vaikka Tanskan, Saksan ja Ranskan kautta Iso-Britanniaan, niin paljon erilaista nähtävää löytyy aina kiinnostuksen kohteiden mukaan.

Pohjois-Euroopastakin löytyy pieniä maaseutupaikkakuntia, joista voi ostaa mm. omia paikallisia erikoisuuksia, aivan kuten Suomessakin. Paikkakuntien mukaan nimettyjä tuotteita, kuten vaikkapa Edamin juusto Hollannista tai saksalaiset oluet, makkarat ja viinit. Jos etsit nähtävyyksiä, löytyy kaupungeista opastusta turisteille, ja moniin maaseudun paikkoihin myös järjestetään opastettuja kiertoajeluita. Hollannissa suositut tulppaaniviljelmät ovat esimerkiksi yksi hauska matkailukohde.

Jos matka puolestaan kohdistuu Brittein Saarille: Englantiin, Skotlantiin ja Irlantiin, ei kannata missään nimessä ohittaa paikallisia whisky-tislaamoja, jotka ovat erityisesti Skotlannin yksi hieno erikoisuus. Tislaamoihin järjestetään opastettuja turistikierroksia ja whiskyn valmistamisen lisäksi niistä saa mielenkiintoista tietoa vaikkapa paikallisesta historiasta. Tislaamot sijaitsevat usein myös hyvin kauniilla paikoilla, kuten vaikkapa Glengoynen tislaamo Skotlannissa. Tietysti Brittein Saarilta löytyy valtavasti muutakin, mutta whiskyt ja oluet ovat kuitenkin yksi omaleimainen paikallisen maaseudun nähtävyys.

Ranskassa ja Etelä-Euroopassa suosittuja matkailukohteita puolestaan ovat viinitilat. Internetistä löytyy helposti lisää tietoa tiloista, jotka ovat avoimia turisteille. Etelä-Euroopasta ja Välimeren rannikolta puolestaan löytyy lukuisia omia kulinaristisia erikoisuuksia niin paljon, että niitä on mahdotonta alkaa erittelemään. Unohtaa ei sovi myöskään Itä-Eurooppaa, kuten vaikkapa Kroatian upeita valkohiekkaisia uimarantoja. Nämä lomapaikat ovat täysin verrattavissa vaikkapa Thaimaan ja Filippiinien paratiisisaariin. Toinen suosiotaan kasvattanut matkailukohde on Bulgaria, jonka maaseudulla voi vielä aistia ainutlaatuisen verkkaisen elämäntyylin, joka on muualta Euroopasta jo pitkälti kadonnut. Bulgaria ja Romani sekä eräät muut maat ovat myös suomalaisittain varsin edullisia lomakohteita.