Maaseutumatkailijan muistilista

Filed under: Kulttuuri — admin @

Lomalle ja matkalle voi valmistautua monella eri tavalla. Toiset pakkaavat melko paljonkin tavaraa mukaansa, ainakin yhden tai joskus useammankin matkalaukun verran. Toiset taas pärjäävät hyvin vaikka pienellä lentolaukulla tai selkärepulla. Siihen kuinka paljon tavaraa kannattaa matkalle ottaa, vaikuttaa tietenkin moni asia: tehdäänkö matka omalla autolla (jolloin tavaroita on helppo kuljettaa), vai onko matkustustapana lentokone tai kenties laiva, bussi tai juna?

Ja onko kyseessä muutaman päivän vai usean viikon reissu. Tietysti silloin kun tavaroita joutuu itse kantamaan, niin pakkaaminen kannattaa minimoida. Moni matkalle pakattu asia on sellainen, että reissun jälkeen huomaat, että sitä ei kertaakaan tarvittu. Mutta joitakin asioita kannattaa kuitenkin laittaa muistilistalle ja huolehtia siitä, että ne tulevat mukaan matkalle.

Matkapuhelin ja laturi. GSM-verkko toimii jo lähes kaikkialla, joten suomalainen matkapuhelin useimmiten toimii ulkomailla. Suomalaista liittymää sen sijaan ei ainakaan Euroopan ulkopuolella kannata käyttää, muuta kuin ehkä tekstiviesteihin, sillä puhelinlasku saattaa olla kallis yllätys. Helpointa on heti maahan tullessa hankkia paikallinen etukäteen maksettu SIM-kortti. Puhelinta ei muutenkaan ehkä tarvita maaseutumatkailussa, mutta se on hyvä kuitenkin olla mukana yllättävien tilanteiden varalta.

Verkkovirta-adapteri. Suomessa ja pohjoismaissa käytössä oleva sähköpistoketyyppi ei ole missään nimessä mikään maailmanlaajuinen standardi. Matkapuhelimen laturi tarvitsee virtaa, ja sen vuoksi kannattaa hankkia kohdemaan sähköverkkoon sopiva pistoke-adapteri, joka ei yleensä maksa kuin muutaman euron.

Muita tarpeellisia mukaan pakattavia pieniä mutta joskus tärkeitä juttuja ovat esim.: desinfiointipyyhkeitä, joita saa apteekeista. Kortisonitabletteja, eli perinteinen kyypaukkaus hyönteisten puremien varalta. Laastareita ja sidetarpeita ensiapuun. Särkylääkkeitäkin on hyvä olla. Unohtaa ei pidä myöskään kynää ja paperia. Nämä asiat voi tietysti pakata mukaan jo Suomessa tai sitten ostaa paikan päältä. Lisäksi monesti matkailija saattaa myös huomata, että tölkinavaaja, pieni lusikka tai haarukka, pullonavaaja (viini- tai muu pullo) ovat joskus varsin tarpeellisia asioita. Niin, ja tietysti se passi ja hammasharja.