Lähde urheilumatkalle

Filed under: Blogi — admin @

Jos olet sekä urheilun että matkailun ystävä, miksi et yhdistäisi näitä molempia, ja kävisi urheilulomalla? Lomailu voi nimittäin olla muutakin kuin rannalla makaamista tai baareissa, ravintoloissa ja turistikohteissa käymistä. Suurissa urheilutapahtumissa, kuten vaikka MM-kisoissa ja olympialaisissa on aivan oma ainutlaatuinen tunnelmansa, jota ei voi aistia television välityksellä.

Jalkapallon ystävillä kelpaa, sillä heillä on valittavanaan valtavasti kohteita, joissa he voivat lomailla ja samalla käydä katsomassa paikan päällä huippusuosittuja otteluja. Iso-Britanniassa, Saksassa, Hollannissa, Espanjassa tai vähän kauempana kuten Brasiliassa ja Argentiinassa jalkapallo on todellinen kuningaslaji. Vaikka nämä maat ovat keskenään muuten kulttuurinsa ja yhteiskunnallisten olojensa puolesta hyvin erilaisia, niitä yhdistää kuitenkin intohimo jalkapalloon. Mikäli jalkapallo ei kuitenkaan ole oma valinta, vaan esimerkiksi vauhdikas jääkiekko vie paremmin mukanaan, on silloinkin paljon vaihtoehtoja tarjolla.

Toisin kuin jalkapallossa, jääkiekossa pelataan MM-turnaus joka vuosi. Yleensä turnaus ajoittuu toukokuulle, joka on muutenkin mukavaa aikaa lomailla. MM-turnaus kiertää maasta toiseen, ja joskus se järjestetään maassa, jonne ei välttämättä muuten tulisi niin helposti lähdettyä turistiksi. Myös vauhdikkaat NHL-liigan ottelut USA:ssa ja Kanadassa houkuttelevat todellisia jääkiekon ystäviä. Monella jääkiekon tai jalkapallon ystävällä on jo oma vankka suosikkijoukkueensa, mutta jos omaa suosikkia ei vielä ole, voi tehdä ensin vaikka vähän tutkimustyötä, ja selvittää mitkä joukkueet ovat vedonlyöjien suosikkeja. Helpoin keino selvittää eri joukkueiden vedonlyöntikertoimet on Betsson vedonlyöntipalvelu. Kyseessä on suomalaisten suosima hyvämaineinen ja luotettava sivusto, jossa voi lyödä vetoa lähes mistä tahansa. Suurimmat voittopotit jaetaan silloin, kun joku suurikertoimisempi joukkue yllättää ja voittaa, sillä pienemmät kertoimet viittaavat aina ennakkosuosikkiin.

Suomalaisilla on myös uudempi suosikkilaji, jonka parissa tehdään urheilumatkoja, nimittäin Formula 1-kilpailut. Mika Häkkisen menestys 1990-luvulla houkutteli monet suomalaiset häkkisen kannattajat yhdistämään lomamatkansa F1-tapahtumaan. Eräs suosikkikohde oli Hungaroring Unkarissa. F1-kilpailun tunnelman voi todellakin kunnolla aistia vasta paikanpäällä, sillä autojen vauhti ja moottorien äänet eivät välity samanlaisena televisioruudulta.

Urheilutapahtuman ja loman yhdistäminen tuo matkailuun oman jännittävän lisämausteensa, sillä suurten kilpailujen yhteydessä on aina paljon muutakin oheistoimintaa, eikä tekeminen rajoitu siis pelkkään kilpailujen tai otteluiden seuraamiseen. Urheilulomalla voi toki myös itse kuntoilla ja urheilla aktiivisesti. Kaupunkilomalla tulee esim. huomaamattomasti käveltyä 10 kilometriä päivittäin, mikä käy jo hyvin kuntoilusta.