Erilaisia aktiviteetteja

Filed under: Blogi — admin @

Maaseudulla asumisessa on paljon hyviä puolia. Luonnon läheisyys ja lähiympäristön tarjoamat mahdollisuudet, oma rauha ja hiljaisuus sekä tietysti puhdas ja raikas ilma. Kääntöpuolena tietenkin on se, että välimatkat ovat usein pitkiä, palvelut ovat kaukana tai kokonaan saavuttamattomissa ja joskus maalla voi olla tylsää ja yksinäistäkin. Mitä voit maaseudulla asuessasi harrastaa? Ensisijaisesti tietenkin luonnossa liikkumista tai kotoilua, mutta entäpä, jos sää ei suosi eikä televisiosta tule mitään katsottavaa.

Käsityöt ja nikkarointi

Neulominen on hyödyllinen harrastus. Se hidastaa sydämen sykettä ja poistaa lihasjännitystä. Lisäksi neuloessasi joudut ajattelemaan huomaamattasi koko ajan ja käsityöt kehittävät myös luovuuttasi. Neulomistekniikoihin ja tarvikeostoksiin voit saada apua verkossa. Myös erilainen nikkarointi on hauskaa ja kädentaitoja kehittävää puuhaa. Nikkaroidessasi vain oma mielikuvituksesi on rajana. Puusta saat tehtyä vaikka mitä linnunpöntöistä huonekaluihin. Aina ei tarvitse edes aloittaa ihan alusta, vaan voit myös entisöidä ja uudistaa vanhoja esineitä. Ideoita löydät helposti netistä.

Lukeminen tai kirjoittaminen

Kun ulkona on kylmä tai sataa, mikä olisikaan parempaa kuin jäädä kotiin lukemaan. Nykyään kirjoja löytyy sekä perinteisinä että e-kirjoina ja suosittuina äänikirjoina. Kirjojen lukeminen tai kuunteleminen ei ole ainoastaan viihdyttävä tapa oppia lisää maailmasta, vaan se vaikuttaa positiivisesti myös terveyteesi. Kirjallisuus muun muassa pitää aivot virkeinä ja pidentää odotettua elinikääsi. Voit myös kirjoitella iloksesi itse. Esimerkiksi päiväkirjan pitäminen on hyvä tapa jäsennellä omia ajatuksiaan ja kirjata ylös muistoja tulevaa varten.